Előfizetői tartalom

Ukrán munkásokat Magyarországra - Elindult a kampány

Portfolio
Nem csak Ukrajnában, hanem Magyarországon is népszerűsíti a kormány az ukrán állampolgárok hiányszakmákban történő foglalkoztatását: március elején elindul az ukrán-magyar munkaerőpiaci roadshow, amelynek első állomása Budapest lesz. Orbán Viktor kedden leszögezte, csak a munkaerőhiánnyal küzdő ágazatok jöhetnek szóba, de ezeknél is "kontroll alatt akarják tartani" a külföldi munkavállalást.

Egy januári Közbeszerzési Értesítőből kiderült: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter döntése alapján a Nemzeti Foglalkoztatási Alap 82,6 millió forinttal támogatja a kampányt, amely az ukrán állampolgárok hiányszakmákban történő foglalkoztatását kívánja népszerűsíteni. A megbízást egy debreceni munkaerő-közvetítő cég, a Horizon2020 Nonprofit Kft. nyerte el....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés