Előfizetői tartalom

Van, ahol nőtt a munkanélküliség Magyarországon

Portfolio
Sose volt még ilyen kevés munkanélküli Magyarországon - ezt olvashatjuk az utóbbi fél évben mindenhol, amikor megjelennek a legújabb adatok. Bár a számokat nem lehet meghazudtolni, azért látni kell, hogy ez az ország nem minden régiójában van teljesen így. Van, ahol az elmúlt három évben drasztikusan visszaesett az állástalanok száma, de van olyan megye is, ahol lényegében a közmunka szívta fel a tartós munkanélkülieket, és a gazdaságilag aktívak táborának növekedésével összességében még bővült is is a munkanélküliség.

A legutóbbi, januári adatok szerint 200 ezer fő alá csökkent a munkanélküliek száma, ami az abszolút mélypontot jelenti a rendszerváltás óta eltelt időkben. Csakhogy ne felejtsük el a 2011-től bevezetett egységes közfoglalkoztatási rendszert, ami lényegében a korábban bőkezű passzív állami ellátásokat kívánta egy foglalkoztatáspolitikailag aktívabb eszközzel kiváltani....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés