Előfizetői tartalom

Mutatjuk, hol kereshetsz 600 ezer forint felett - Itt a lista a magyarok béréről

Portfolio
Tavaly jelentősen nőttek a keresetek a KSH friss, 2018 egészére vonatkozó adatai szerint. Ebből azt is összegyűjtöttük, hogy melyik ágazatban mennyit lehet keresni, és azt is, hogy hol milyen gyorsan nőttek a bérek. A legtöbbet a pénzügyi, biztosítási tevékenységben dolgozók vihették haza, míg a legkevesebbet a szociális ellátásban lehetett keresni. A béremelés mértékével azonban már nem lehettek elégedettek a pénzügyi szféra munkavállalói, ahogy az oktatásban vagy a szakmai, tudományos tevékenységben dolgozók is a sereghajtók között voltak. Az egészségügyben dolgozók kiugró béremelésével azonban a szektor a nemzetgazdasági átlag fölé emelkedett a korábbi, híresen alacsony fizetés után.

A pénzügyi és biztosítási tevékenység nemzetgazdasági ágban tavaly átlagosan több mint bruttó 600 ezer forintot lehetett keresni, a második helyen az információ-kommunikáció állt, 561 ezer forinttal. A dobogó harmadik helyére a villamosenergia-, gáz-, gőzellátás került 546 ezer forinttal. A többi nemzetgazdasági ág jóval leszakadva követi ezeket az ágazatokat.A legkevesebbet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés