Nagy-Britannia helyett az EU-ba pakolják a pénzt a brit cégek

2019. február 11. 17:17    
nyomtatás
 
8,3 milliárd fontot fektetettek brit cégek az EU egyéb országaiba ahelyett, hogy Nagy-Britanniába helyezték volna a tőkéjüket - áll a London School of Economics' Centre for Exonomic Perofmance friss tanulmányában.


A tanulmányból kiderül az is, hogy a Brexit-szavazás eredményeképpen 12%-kal nőtt a brit cégek közvetlen külföldi működőtőke befektetési volumene (FDI).

Az EU-ból az Egyesült Királyságba áramló FDI 11%-ot csökkent, ami 3,5 milliárd fontot jelent, a tanulmány szerzői szerint jelentős további csökkenés várható, ha megállapodás nélküli Brexit következik be.

A jelentésben azt is leírják, hogy a vállalatok azért irányítják át a tőkebefektetéseiket, mert arra számítanak, hogy a Brexit miatt sokkal kevésbé lesz gördülékeny az EU és a szigetország közti kereskedelem.

(CNBC)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium