Előfizetői tartalom

Nagy Márton: 2020 végéig nem emel kamatot a jegybank

Portfolio
Azt vállaltuk, hogy a hosszú hozamgörbe relatív pozícióját javítjuk, azaz a hazai hosszú hozamok és az eurózóna, valamint a régiós hozamok közötti kamatfelárat - országkockázati prémium - alacsonyra csökkentjük, majd itt tartjuk - mondta Nagy Márton, a Világgazdaságnak adott interjújában. Az MNB alelnöke ezzel megerősítette azt a múlt heti üzenetet, miszerint a jegybank nem küzd valamilyen fix hosszú lejáratú hozam fenntartásáért, hanem a nemzetközi hozamkörnyezet változását rugalmasan fogja fel. A piacon többen úgy gondolják, hogy ez a jegybanki magatartás változását jelenti a múlt év végi szigorúbb hozzálláshoz képest.

Nagy Márton hangsúlyozta, hogy a jegybanki eszközök hozamleszorító hatása az állampapír- vagy a hitelkamatok esetén érvényesül. Azt a swap-ügyeletek és eszközvásárlások mellett az is szolgálja, hogy az MNB az alapkamatot 2020 végéig, a jelenlegi BUBOR-szinteket pedig akár 2019 végéig fenntartja. A jelzáloglevél-vásárlási programban eddig 74 milliárd forint értékű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés