Előfizetői tartalom

Nagy meglepetés az inflációban: óriási fordulat a hazai áremelkedésben!

Portfolio
Novemberben az előző év azonos időszakához képest 3,1%-kal emelkedtek a fogyasztói árak Magyarországon - derült ki a KSH mai adataiból. Ez jelentős lassulás az októberi 3,8%-ot követően, ami nagyrészt az üzemanyagárak csökkenésének volt betudható. Az elemzők 3,4%-os árindexre számítottak, így az adat nagy meglepetést okozott.

Miután októberben közel hatéves csúcsra emelkedett az éves infláció Magyarországon, az olajár novemberi zuhanása után számítani lehetett rá, hogy az ősz utolsó hónapjában lassulni fog a fogyasztói árak emelkedésének üteme. A Portfolio által megkérdezett elemzők konszenzusa alapján 3,4%-os éves árindexre lehetett számítani.Kapcsolódó cikkünk2018.12.10Óriási fordulat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés