FONTOS Fájdalmas új adót vetnének ki a ketyegő biológiai bomba miatt, csak a mód a kérdés
 
Előfizetői tartalom

Nagy lendülettel robog a német és a francia gazdaság

Portfolio
Jól alakultak az előzetes májusi német és francia beszerzési menedzser indexek, így az összeurózóna adata is erős fellendülést mutat, amelyet a történelmi csúcsra ugró német Ifo üzleti hangulatindex is "megfejelt". A német DAX részvényindex mindezek hatására már teljesen túltette magát a tegnap esti terrortámadáson, történelmi csúcs felé közelít, az euró pedig kitartóan erős szinten maradt a dollárral szemben.

A ma délelőtt megjelent előzetes májusi beszerzési menedzser index adatok szerint: A francia feldolgozóipari mutató a várt 55,2 pontra emelkedés helyett 54,0 pontra süllyedt, de a szolgáltatói index várt 56,8 pontra kapaszkodás helyett 58,0 pontra ugrott (a szolgáltatói szektor súlya jóval nagyobb a feldolgozóiparnál, így ez mindenképpen kedvező összképet mutat) A németeknél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés