Előfizetői tartalom

Nagy meglepetés: gyorsan nőtt a magyar gazdaság!

Portfolio
Az előzetes adatok alapján a harmadik negyedévben 0,8 százalékkal volt magasabb a GDP, mint az előző negyedévben. Az éves (naptárhatással igazított) növekedés 1,7 százalék. Előzetesen a várakozások konszenzusa 0,8 százalék volt, de a pozitív meglepetés is benne volt a levegőben, hiszen az elemzői kör egy jelentős része bőven 1 százalék feletti bővülést várt.

Az előzetes jelentés még nem tartalmaz részletes számokat, de annyit a havi adatközlésekből sejthetünk, hogy a harmadik negyedévben az ipari export (éves és negyedéves alapon egyaránt) végre érdemben tudott hozzájárulni a bővüléshez. Az iparban elsősorban a járműgyártás volt a húzóerő, de lassan mutatkozik arra is esély, hogy más ágazatok visszahúzó ereje is csökken....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés