Előfizetői tartalom

Nagyobb béremelést akarnak az állami vállalatoknál dolgozók

Portfolio
Megkezdődött az egyeztetés az állami közszolgáltató vállalatoknál a keresetek további felzárkóztatásának érdekében. A postánál, a vasútnál, a Volánoknál és a víziközmű-szolgáltatóknál a korábban kötött bérmegállapodás szerint öt százalékkal nőnének idén a keresetek, ám ezt a munkaerőpiaci helyzet miatt már nem tartják elégségesnek a felek, így ezzel párhuzamosan újabb megállapodás jöhet, ami a 2020-as felzárkóztatást is tartalmazhatja - írja a Magyar Idők.

Jelentős, az idén, illetve jövőre is két számjegyű keresetemelést tartalmazó bérmegállapodás megkötését tartanák előnyösnek az állami vállalatoknál - a postánál, a vasútnál, a Volánnál, a víziközmű-szolgáltatóknál és a villamosenergia-szektorban - a szakszervezetek, valamint a munkaadók - tájékoztatták a Magyar Időket tegnap a Közszolgáltató Vállalkozások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés