Nagyon erős a német gazdaság - Hatéves csúcson a GDP-növekedés

2018. február 14. 09:19    
nyomtatás
 
Negyedéves bázison 0,6%-kal bővült a tavalyi utolsó negyedévben a német GDP, ezzel pedig az éves - naptárhatással kiigazított - növekedési ütem 2,9%-ra gyorsult, ami hatéves csúcs - derült ki a német statisztikai hivatal, a Destatis előzetes adataiból.


A negyedéves alapon vett 0,6%-os növekedés elmaradt a várakozásoktól, a Reuters által megkérdezett elemzők többsége ugyanis 0,8%-os adatra számított. Ennek ellenére elmondható, hogy a német gazdaság továbbra is nagyon jó formában van, olyannyira, hogy a naptárhatással kiigazított, éves GDP-növekedési ütem a harmadik negyedéves 2,7%-ról 2,9%-ra gyorsult. Legutóbb 2011 harmadik negyedévében láthattunk ennél magasabb számot.

Nagyon erős a német gazdaság - Hatéves csúcson a GDP-növekedés
Klikk a képre!


Összességében ezzel 2017-ben egészében 2,5%-kal bővült (naptárhatással kiigazítva) a német GDP, ami szintén hatéves csúcs. A statisztikai hivatal közlése szerint a negyedéves bázisú növekedés fő hajtóereje a külső kereslet élénkülése volt, közben a háztartások fogyasztása nagyjából stagnált, a közösségi fogyasztás kis mértékben növekedett, emellett még valamelyest nőtt a beruházási aktivitás is, szintén pozitívan hozzájárulva ezzel a negyedéves adathoz.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium