Előfizetői tartalom

Nagyon rossz hír érkezett Németországból, ez Magyarországnak is fájhat

Portfolio
Októberben közel három és fél éves mélypontra esett a német gazdasági aktivitást mérő Markit beszerzésimenedzser-index értéke - derült ki a gazdaságkutató intézet ma közölt adataiból. Ez kellemetlen meglepetés, hiszen a piaci szereplők arra számítottak, hogy a gyengébb harmadik negyedév után az utolsó negyedévben erőre kaphat a német gazdaság. Németország gyengélkedése egész Európának rossz hír, ez alól pedig Magyarország sem kivétel, hiszen a hazai gazdaság belső okok miatt alapból lassulásra van ítélve a következő években, ha ehhez hozzájönne egy általános európai lassulás, az tovább rontana a helyzetünkön.

A Markit gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexei a piac által egyik legjobban figyelt konjunktúramutatók, hiszen már az adott hónapban megjelennek, így viszonylag hamar képet adnak a gazdasági aktivitás alakulásáról. A kutatóintézet ma tette közzé az októberi (előzetes) német és francia, valamint összesített euróövezeti adatokat, amelyek között akadt igen kellemetlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés