Előfizetői tartalom

Nem bír leállni a magyar ipar

Portfolio
Februárban az ipari termelés volumene 0,5%-kal haladta meg a az előző havi szintet - jelentette a KSH. A havi bővülés mértéke ugyan elmarad az előző hónapokban mért, 1% feletti emelkedéstől, de így is jó eredménynek mondható. Az erős december-januári számok után logikus lett volna, ha egy kis megállást mutat a szektor, de úgy tűnik, az erős európai konjunktúra és a hazai kapacitásbővítések jó alapot teremtenek a bővülésre.

A termelés trendjét figyelve tavaly az év utolsó harmadától láthatunk újból élénkülést. A magyar termelésének hullámzása jellemezően a nagy kapacitásbővítésekhez kötődik, és kevésbé szorosan követi le a külső konjunktúra hullámzását.Az éves index kissé lejjebb esett, 4,1%-os növekedést mutat. A részletes adatok a jövő héten jelennek meg, addig a növekedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés