Előfizetői tartalom

Nem emelték a béredet? Most lecsap az adóhivatal!

Portfolio
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a munkaügyi hatóságokkal közösen ellenőrzi azt, hogy a munkáltatók januárban a szabályokat betartva jelentették-e be dolgozóikat - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). Az adóhivatal, illetve a kormányhivatalok munkaügyi szakemberei azt vizsgálják, hogy dolgozók megkapták-e a 8 százalékkal megemelt minimálbért, illetve a 12 százalékkal magasabb összegű garantált bérminimumot.

Az adóhivatalhoz ma éjfélig kell minden munkáltatónak megküldeni a januárról szóló elszámolást, amelyben tételesen fel kell tüntetni minden egyes munkavállaló januári bérét. A kockázatelemzők holnap kezdik meg az elszámolásban szereplő adatok elemzését. Ellenőrzésre azok a vállalkozások számíthatnak, amelyek minimálbér alatti bért fizetnek alkalmazottaiknak, és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés