Előfizetői tartalom

Nem jön össze a kormány újraiparosítási álma

Portfolio
Már bő két éve, hogy alábbhagyott a járműgyártás hatalmas lendülete Magyarországon, de tavaly végre más ágazatok átvették a szerepét, és újra érdemi növekedést mutatott az ipari szektor. Annyira azonban nem nagy a növekedés, hogy a kormány újraiparosítási célszámai teljesüljenek. Sőt, az ipar GDP-ből való részesedése a meredek emelkedés helyett inkább csökken.

2016-ban az éledező európai konjunktúra ellenére elakadt az ipar dinamikus növekedése, aminek az elsődleges oka az volt, hogy véget ért a járműgyártás nagy kapacitásbővítő időszaka, más ágazatokban pedig nem volt elég húzóerő. 2017-ben ehhez képest két örvendetes dolog is történt. Egyrészt az autóipar mutatott némi élénkülést, másrészt pedig néhány kisebb ágazat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés