Előfizetői tartalom

Nem jött el még a tapír, nagyobbat léphet az MNB?

A múlt hetet az amerikai jegybank lépésének elhalasztása dominálta, a Fed egyik tisztségviselőjének szavai pedig arra utaltak, hogy az elkövetkező hetek makroadatai akár az októberi döntést is meghatározhatják. Kulcsfontosságú munkaerő-piaci adat Amerikában ezen a héten ugyanakkor nem lát napvilágot, de a többi adatban látott esetleges romlás is jelzésértékű lehet. Európában fontos beszerzésimenedzser-indexek látnak napvilágot a hét elején, a fókuszban továbbra is Angela Merkel Németországa lesz. Itthon a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntése lesz a legfontosabb esemény, a Portfolio.hu által felmért konszenzus 20 bázispontos vágást mutat.

Nagyon mozgalmasan telt a múlt hét, különösen nagy meglepetéssel szolgált az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed múlt heti döntése. A piaci várakozásokkal ellentétben mégsem kezdték meg a jelenleg havi 85 milliárd dolláros eszközvásárlási program lassítását. Ben Bernanke Fed-elnök a munkanélküliség továbbra is magas szintjével, illetve a kilátások törékenységével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés