Előfizetői tartalom

Nem tart Kína összeomlásától a Nobel-díjas közgazdász

MTI
Kínának nem kell kataklizmikus mértékű gazdasági lassulással számolnia, a tőzsdék év eleji összeomlása pedig elsősorban a nem kellőképpen átgondolt "circuit breaker" árfolyamfigyelő mechanizmusnak volt tulajdonítható - jelentette ki Joseph Stiglitz Nobel-emlékdíjas közgazdász, a New York-i Columbia Egyetem professzora a Bloomberg tévének Sanghajban adott interjúban.

A kereskedést az év első hetében a kínait tőzsdéken két alkalommal is leállító árfolyamfigyelő automatizmust nem tervezték meg kellő gondossággal - mondta Joseph Stiglitz. A tőzsdei kereskedés felfüggesztése és a jüan árfolyamának a csökkenése sajnos csak súlyosbította a befektetők aggodalmát a gazdasági növekedés további lassulásával kapcsolatban. Kifejtette:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés