Előfizetői tartalom

Nem tartok választási költségvetéstől (Interjú Kovács Árpáddal)

A fenntarthatóság szempontjából változott az Európai Bizottság véleménye a magyar költségvetésről, ezért született ezen a héten pozitív döntés Brüsszelben a túlzottdeficit-eljárás ügyében. A pálya azonban nagyon törékeny, az idei év sem lesz könnyű, de a tartalékok elegendőek lehetnek - fejtette ki a Portfolio.hu-nak adott interjújában Kovács Árpád. A Költségvetési Tanács elnöke nem tartja valószínűnek, hogy a kormány választási költségvetést készítene 2014-re, a pedagógus életpályamodell bevezetését a legkevésbé sem tartja választási költekezésnek. Elárulta azt is, hogy épp a napokban írt alá szerződést a Gazdaságkutató Zrt.-vel és a Századvég Zrt.-vel, melynek keretében a kutatóintézetek tanulmányokat fognak készíteni a KT számára.

Portfolio.hu: Hogyan értékeli, hogy Magyarország kilenc év után kikerülhet a túlzottdeficit-eljárás hatálya alól az Európai Bizottság legutóbbi ajánlása szerint? Kovács Árpád: Ez vitathatatlanul jó hír. A tartalmi részére fordítva a szót, mindez a stabilitás érdekében vállalt erőfeszítéseknek köszönhető, így volt lehetséges, hogy az Európai Bizottság értékelésében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés