Előfizetői tartalom

Nincs áttörés a Brexitben, de abban megállapodtak: tovább tárgyalnak

MTI
|
Portfolio
A nehézségek ellenére a tárgyalások folytatásáról állapodott meg csütörtöki brüsszeli találkozóján Theresa May brit kormányfő és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke annak érdekében, hogy elkerülhető legyen az Egyesült Királyság rendezetlen európai uniós kiválása. Később May az Európai Parlament és az Európai Tanács vezetőjével is tárgyalt, utóbbi elnöke, Donald Tusk azt írta a Twitteren: "áttörés továbbra sincs a láthatáron, folytatódnak a tárgyalások". May a BBC-nek úgy nyilatkozott: azon dolgozik, hogy jogilag kötelező érvényű módosításokat tudjon elérni a Brexit-megállapodáson.

Miről tárgyaltak?A May-Juncker tárgyalást követően kiadott közös közleményben arról számoltak be a vezetők, hogy a két fél tárgyalódelegációi tovább fognak egyeztetni, hogy olyan megoldást találjanak, amely a lehető legszélesebb támogatottságot nyerheti el a londoni parlamentben, ugyanakkor tiszteletben tartja a bennmaradó tagállamok által lefektetett irányelveket. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés