Előfizetői tartalom

Nőtt az esélye, hogy Orbán régi szövetségese kerül az Európai Bizottság élére

MTI
|
Portfolio
Végig kell vinnie a Brexit-tárgyalásokat, így nem indul az Európai Néppárt csúcsjelölti tisztségéért - jelentette ma be Michel Barnier francia néppárti politikus, aki az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója. Barnier döntése egyúttal erősíti Manfred Weber néppárti frakcióvezető esélyeit, hogy ő lesz a csúcsjelölt. Mivel a Néppárt esélyes, hogy a legnagyobb frakciót alakíthatja majd a májusi EP-választások után, így a szabályok szerint Orbán Viktor magyar kormányfő régi szövetségese, Weber lehetne az Európai Bizottság új elnöke. Legalábbis a mai nap fejleményeivel nőtt ennek az esélye.

Barnier Twitter-üzenetben közölte, hogy nem indul a jövő év tavaszán esedékes európai parlamenti választásokon az Európai Néppárt csúcsjelölti tisztségéért. Az üzenetéhez csatolt, Joseph Daulnak, az Európai Néppárt (EPP) elnökének írt levelében azzal indokolta a döntést, hogy kötelessége és felelőssége végigvezetni Nagy-Britannia uniós kiválásának tárgyalásait...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés