Előfizetői tartalom

Nyári pihenőre vonult a magyar ipar

Portfolio
Júliusban az ipari termelés volumene jelentősen, 4,2%-kal elmaradt az előző havi szinttől. Mivel már júniusban is visszaesést regisztrált a KSH, a májusi csúcsról már elég látványosnak mondható a lefordulás. Különösebb konjunkturális okot nem látni a lassulás mögött, így egyelőre inkább a nyári szezonális leállásokra gyanakodhatunk.

A jelentős visszaeséssel az ipar tulajdonképpen két hónap alatt ledolgozta az előző egy év növekedését, az éves index mindössze 0,2%. A jelenség több okból is meglepőnek mondható. Egyrészt a konjunktúramutatók alapvetően erős keresletről számolnak be, így a tavaly ősszel örvendetesen meginduló növekedési trend megtörésére nemigen lehet számítani. Rövid távú, szezonális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés