Előfizetői tartalom

Nyilvánosságra hozta a jegybank a holnapi tervét

Portfolio
Szerdán 150 milliárd forintnyi három hónapos betétet fog felkínálni a Magyar Nemzeti Bank - írja a Reuters. A szám azért fontos, mert ez mutatja meg, hogy a jegybank az egykori irányadó eszközéből milyen tempóban szorítja ki a bankrendszer felesleges likviditását, és árasztja el vele a piacot, lejjebb nyomva a rövid lejáratú hozamokat.

A jegybank a programja szerint fokozatosan szorítja ki három hónapos betétből a bankrendszer felesleges likviditását. Ennek keretében augusztustól havi egyszeri alkalommal kínál betételhelyezési lehetőséget az MNB, az igazi szűkítés azonban holnaptól jön, amikor a jegybank már nem fogja elfogadni az összes benyújtott mennyiséget. A jegybank a jelzése szerint 150 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés