Magyarok tízezrei örülhetnek: duplázódik a karácsonyi nyugdíj

2019. február 7. 18:44    
nyomtatás
 
A tavalyihoz képes dupla akkora karácsonyi nyugdíj-kiegészítésre számíthatnak a szlovákiai, köztük a határon túli magyar nyugdíjasok. A 13. havi nyugdíj fokozatos bevezetését is tervezik északi szomszédunkban.


Az ujszo.com beszámolója szerint 2018-ban a karácsonyi nyugdíj-kiegészítés legfeljebb 100 euró volt, ez idén elérheti a 200 eurót, erre azonban nem az összes szlovákiai nyugdíjas jogosult. A maximális kiegészítéshez a létminimum összegénél (205,07 eurónál) kisebb nyugdíjjal rendelkező juthatnak hozzá, és a nyugdíj növekedésével csökken a nyugdíj-kiegészítés összege.

A kiegészítésre jogosultak köre is növekszik: tavaly azoknak járt, akiknek a nyugdíj az átlagbér 60%-a alatt volt, ezt most 65%-ra emelik. A 572,40 eurónál nagyobb havi nyugdíjban részesülők nem kaptak tavaly ilyet, ez most 659,10 euróra nő. A tavalyihoz képest így 72 ezerrel többen, 1,28 millióan kapnak nyugdíjkiegészítést Szlovákiában Ján Richter munkaügyi miniszter szerint.

Szlovákiában a 13. havi nyugdíj fokozatos bevezetését is tervezik, első körben ez a havi átlagnyugíj felét érné el, de a részletekről még korainak tartotta nyilatkozni Peter Pellegrini kormányfő.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Elemző
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium