Előfizetői tartalom

Feltörik a malacperselyt, búcsúzhatunk a pénztáraktól (Top 10 sztori 2010-ben - 2.)

Portfolio
Az év egyik legnagyobb negatív szenzációja hazánkban kétségtelenül az 1997-es nyugdíjreform visszafordítása volt. Senki sem gondolta volna, hogy ha a kormány szorongatott helyzetben érzi magát, és pénzszűkében van, akkor minden további nélkül megcsapolja 13 év nyugdíjcélú megtakarításait. A vegyes rendszerre igaz nem sok jót lehet mondani, a kezdeti hibák ellenére azonban most érett be pénztári szektor, éppen akkor, amikor a kormány kimondta a halálos ítéletet felettük. A szabályokat ugyanis olyan módon változtatták meg, hogy gyakorlatilag senkinek se érje meg tagnak maradni, hanem vissza kelljen lépni az állami társadalombiztosítási rendszerbe. Az persze most senkit sem foglalkoztat, hogy mi lesz évtizedek múlva, viszont az állam sem mindenható, a jelenlegi garanciák pedig biztosan nem tarthatók fent.

Az adócsökkentés szorongatásában. Hosszú folyamat végeredményeként találhatjuk magunkat a mostani helyzetben, az előzmények ismerete nélkül nagyon nem találhatunk arra fogódzkodót, hogy miért kellett visszafordulni az 1997-ben elindított reformfolyamatban. Véleményünk szerint az egész történet még 2010 júniusában indult el, azon a nyolcadikai napon, amikor Orbán Viktor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés