Fogadalmat tett a kormány a nyugdíjasoknak

MTI
2019. február 8. 11:30    
nyomtatás
 
Nem csökken a nyugdíjak értéke, amíg polgári kormány van Magyarországon, az idősek továbbra is számíthatnak a Fidesz-KDNP-re, amely szavakban és tettekben is megbecsüli őket - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.


Rétvári Bence azt mondta, 2010-ben nem volt biztató sem a nyugdíjasok, sem a nyugdíjkassza helyzete, akkor ugyanis körülbelül 400 milliárd forintos lyuk volt a nyugdíjkasszában.

2010 óta azonban 33 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, vásárlóértékük pedig 10 százalékkal nőtt
- emelte ki az államtitkár.

A Portfolio nemrégiben mutatott rá: a klasszikus megközelítés szerint (hivatalos nyugdíjemelés - nyugdíjas infláció) a nyugdíjasok az elmúlt 8 év alatt egy bő 13. havi nyugdíjban részesültek (hiszen a törvényi előírás feletti emelés bent marad a nyugdíjrendszerben és a hatás évről-évre összeadódik). Ha pedig az átlagnyugdíjak emelkedésének ütemét vesszük alapul, akkor már egyre közelebb a 14. havi nyugdíjösszeg kifizetése is, szigorúan a reálérték-számítások alapján.

2019.01.16 13:43 Friss adatok bizonyítják: tavaly is jól jártak a nyugdíjasok

2019.01.04 10:57 2019-es nyugdíjemelés: havi 3500 forint plusz

2018.12.13 13:30 Elégedetlenek a nyugdíjasok - Tényleg kevés a nyugdíj?

Levelet írtak a nyugdíjasok


Érdemi egyeztetést várnak a kormánytól az országos nyugdíjas szervezetek az idősek gondjairól, a nyugdíjrendszer jövőjéről - írta a Népszava. Pénteken ülésezik az országos nyugdíjas parlament, ahol elfogadják a követeléseiket.

Álláspontjuk szerint meg kell változtatni az Alaptörvényt, hogy az az állam kötelességeként ismerje el az idősek méltó életkörülményeinek biztosítását. Úgy látják, a kormánynak központi gazdaságpolitikai intézkedéseket kellene hozni a nyugdíjrendszer fenntarthatósága és biztonsága érdekében.

A nyugdíjas parlament küldöttei egybehangzóan kimondták, hogy vissza kellene hozni az éves nyugdíjemelés mértékének meghatározásakor a vegyes indexálást, amikor fele-fele arányban veszik figyelembe a tervezett inflációt és a várt bérkiáramlás mértékét.


Visszakövetelik a Nyugdíjbiztosítási Alap önállóságát és ellenőrizhetőségét, valamint a nyugdíjprémiumot beépítenék a nyugdíjalapba. A nyugdíjas fogyasztói kosár átalakításával a valós infláció követését akarják elérni az éves nyugdíjemeléseknél.

A lap írásából az is kiderült, hogy a Nyugdíjasok Országos Képviselete ismét levelet írt Orbán Viktornak, amiben már keményebb hangot ütött meg.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Sales representative
Befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium