Előfizetői tartalom

Megvétózta a nyugdíjreformot a bolgár államfő

Portfolio
Megvétózta a parlament által csütörtökön elfogadott nyugdíjreformot a posztjáról hamarosan távozó bolgár államfő: Georgi Parvanov szerint a reform sérti a társadalmi párbeszédet, pénzügyileg nem igazolható és szociálisan sem célravezető, az ilyen módon elfogadott változtatások az állami szociálpolitikát kiszámíthatatlanná és következetlenné teszik - tudósít az MTI.

Az elnöki vétó nyomán a parlament köteles felülvizsgálni a törvényt, de ha azután is úgy dönt, hogy mégsem változtat, az elnöknek már alá kell írnia azt, második vétóra nincs lehetősége. A nyugdíjreform az eredeti tervek szerint januártól lépne életbe. A döntés eredményeképp a férfiak 65 évesen, a nők 63 évesen mehetnek majd nyugdíjba, a jelenlegi 63, illetve 60...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés