Orbán Viktor ijesztő jóslatot közölt

2018. november 9. 08:32    
nyomtatás
 
Mi nem engedünk be migránst, a magyar másképp gondolkodik, nekünk nem számok kellenek, hanem gyerekek - fejtette ki Orbán Viktor miniszterelnök a közrádió péntek reggeli műsorában. Felvázolta, hogy a kormány miért hozza meg családpolitikai döntéseit.

Jön a Portfolio egészségügyi konferenciája! Részletek itt:Vendégmunkás, menekült: rendben, migráns: nem


A műsor elején a kormányfő a menekültüggyel foglalkozott és ismertette a kormány álláspontját. "Határozottan nemet kell mondani a migrációra, Magyarország világossá akarja tenni a migránsok számára, hogy ide ne gyertek" - fogalmazott.

"Mi egyébként menekülteket nemzetközi eljárás keretében, ami nem egyszerű és nem gyors eljárás, kellő vizsgálat után természetesen beengedünk. A jobb élet reményében ide érkező migránsokat nem fogunk beengedni" - tette hozzá.

Van egy politikánk, amely világossá teszi, hogy a hiányszakmában hány vendégmunkást tudunk fogadni. De azoknak utána el kell menniük és csak a meghatározott hiányszakmákban
- jegyezte meg.

El fogunk fogyni


Ezt követően rátért Magyarország demográfiai helyzetére. Európai összevetésben, gazdasági teljesítményünkhöz képest valóban sokat költünk a családok támogatására, azonban ennek mélyén egy jelentős megfontolás van - jelezte a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában Orbán Viktor.

Ezt követően felvázolta borús jóslatát:

a magyar népesség folyamatosan csökken, és csak matematikai egyenlet és számítás kérdése, hogy az ember lássa: ha ez így megy tovább, a magyarok el fognak fogyni.


Véleménye szerint, mint politikus, hosszú távon kell gondolkodni, és felelősséget kell vállalnia azért, mi lesz 10-20 év múlva, ha így mennek tovább a dolgok, vagyis csökken a népesség. És Arany Jánosnak az a verse, miszerint Istennek nem lesz több magyarja, nem egy abszurd felvetés, hanem matematikailag jól belátható folyamat.

Épp a héten jelent meg a legfrissebb Demográfiai Portré, melyben a kutatók új népesedési előrejelzést is :

2018.11.05 14:59 Még 50 év és 2 millióval kevesebben leszünk

Orbán Viktor ijesztő jóslatot közölt

Forrás: Deomgráfiai Portré 2018

Nem tudom pontosan, miért de valahogyan kevesebb gyereket vállalunk, mint ami a közösség fenntartásához szükséges lenne - mondta.

A miniszterelnök elmondta: a felmérések szerint a magyar fiatalok családban gondolkodnak, azonban a felnőtté válás kapujában, anyagi nehézségek miatt, alább adják terveiket, és a végén kevesebb gyereket vállalnak, mint amit néhány évvel korábban eredetileg gondoltak. Hozzátette: egy olyan Magyarországot látok magam előtt, ahol egyetlen fiatal sem változtatja meg eredeti terveit az anyagi nehézségek miatt.

Az erős családban és az erős családpolitikában hiszünk, ami jó a nemzetnek, a fiataloknak, és összességében mindannyiunknak, mert vidámabb és boldogabb ország leszünk, ha fiatalabbak leszünk. Egy ország átlagéletkorát pedig a gyerekek száma határozza meg - fejtette ki.

A műsorban Olaszország is szóba került, ahol szerinte az új kormány migrációellenes és családbarát. Meglátása szerint nyugaton az a gondolkodás, hogy van egy könnyebb megoldás: annyi migránst kell beengedni, ahány ember hiányzik, mert nem születik elég saját gyerek. Úgy gondolják, hogy a számok így rendben lesznek és a gazdaság is. Mi ezt másképp gondoljuk, nem számok kellenek, hanem magyar gyerekek - húzta alá.

Mi azt gondoljuk, hogy magunk meg tudjuk oldani a népesedési problémákat, erre képesek vagyunk, csak nem szervezzük elég jól az életünket ahhoz, hogy ez a nagyon fontos szempont érvényesülni tudjon. Mi ebben egy húron pendülünk az olasz kormánnyal
- mondta.

Intézkedések


Emlékeztetett: sok mindent csinált már a kormány a családok érdekében. Az eddigi családpolitikai intézkedések közül kiemelte a családi adókedvezményt, a gyedet, a gyed extrát, a csokot és az óvodai és bölcsődei férőhelyek számának növelését.

Ez azonban még mindig nem elég - húzta alá. A gazdaságot sikerült az uniós átlagot meghaladó pályán tartani, ezért van értelme arról beszélni, hogy mit lehetne tenni a családok érdekében. Ezért van a nemzeti konzultáció, amitől irányokat várunk - magyarázta. Ezért arra kéri Orbán Viktor a magyar nőket, hogy szánjanak fél órát a kitöltésére.

A legújabb nemzeti konzultációról itt írtunk:

2018.11.05 11:43 Nagy családtámogató lépésekre készül a kormány a konzultációs kérdések alapján

2018.11.05 12:27 Kamatmentes hitelt adhat a kormány a magyar fiataloknak

2018.11.08 09:23 Először ismerték el: életük végéig adómentességet kaphatnak a háromgyerekes nők

Jön a Portfolio egészségügyi konferenciája! Részletek itt:


Címlapkép forrása: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium