Előfizetői tartalom

Nyugtatni próbál a chicagói Fed-elnök a piaci ijedtségben

MTI
|
Portfolio
A chicagói Fed elnöke továbbra is bízik az amerikai gazdaság növekedési kilátásaiban, de érthetőnek tartja, hogy a piacok idegesek, amikor az amerikai kötvények hozamgörbéje laposodik. Charles Evans szerint a jelenlegi gazdasági környezetben általában is a válság előttinél alacsonyabb kamatok indokoltak, ez pedig kisebb kamatkülönbségeket eredményez a különböző lejáratokon.

Sokan rossz előjelnek tekintik az amerikai gazdaság számára, hogy a tízéves amerikai államkötvények hozama 2007 közepe óta először a három hónapos kincstárjegyek hozamszintje alá esett, ami a múlt tapasztalatai szerint gazdasági recessziót jelez. Charles Evans, az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbankrendszer (Federal Reserve/Fed) chicagói ágának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés