Előfizetői tartalom

"Olvassanak a számról: Olaszország nem fog kilépni az euróövezetből!"

Portfolio
Giovanni Tria olasz pénzügyminiszter ma elküldte az Európai Bizottságnak azt a levelet, amelyben megmagyarázza, hogy miért volt szükség az olasz kormány szerint a költségvetési hiánycél jelentős emelésére. Közben Giuseppe Conte kormányfő ugyan megvédte a kormány költségvetési tervét, hozzátette, hogy készek az együttműködésre, majd ismét hangsúlyozta, hogy szó sem lehet az euróövezeti kilépésről.

Tria az elküldött válaszlevélben (amelynek tartalmát holnap vitatja meg az Európai Bizottság) hangsúlyozta, hogy a kormány készen áll intézkedéseket tenni abban az esetben, ha a hiány várhatóan a 2,4%-os célértéknél is magasabbra nőne jövőre. Beismerte, hogy a jövő évi büdzsétervezet nem felel meg az EU-s szabályoknak, ezért konstruktív tárgyalást kér a Bizottságtól....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés