Előfizetői tartalom

Olyan pénzszórást rendezett a kormány év végén, amilyet még soha sem láttunk

Soha nem látott pénzszórást hajtott végre tavaly év végén a kormány annak érdekében, hogy deficitet mutasson ki a költségvetésben. Egyedi támogatások megítélése mellett az uniós projekteket finanszírozta meg bőkezűen az állam. A látványos kiköltekezéssel a nullás költségvetést is eltemette a kormány. A történet másik olvasata, hogy ez a kiköltekezés a pénzforgalmi hiányt érintette kedvezőtlenül, és 2017-ben a mostani kiköltekezést utólag meg fogja finanszírozni az EU, vagyis épp a választások előtt hullik Magyarországra rengeteg uniós forrás.

Óriási várakozás előzte meg a Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetési tájékoztatóját két okból: egyrészt a decemberi és egész éves adatokat közölte a tárca, másrészt a kormányzati prognózis 1050 milliárd forintra tette a decemberi deficitet, és kíváncsi volt mindenki, hogyan tudott ennyit költeni a kormány csupán 30 nap alatt. A pénteki sajtótájékoztató után...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés