Előfizetői tartalom

Orbán: csak 73 ember maradna ki a teljes Quaestor-kártalanításból

Portfolio
A Rogán Antal által még ma benyújtandó törvényjavaslat 73 nagybefektető kivételével mindenkit kártalanítana a Quaestor-ügyben is, de ez pluszbefizetéseket terhel a Beva-tagokra, miközben megállapodásunk van a bankokkal, így "csak akkor tudjuk támogatni Rogán Antal javaslatát, ha az elfogadható a pénzügyi élet szereplői számára is" - többek között ezt mondta el az MR1-Kossuth Rádió ma reggeli élő adásában Orbán Viktor. A kormányfő világossá tette, hogy jövőre még nem fér bele a költségvetési mozgástérbe az egykulcsos 10%-os társasági adókulcs, de lesz az 5,3%-os reklámadó kulcs mellett egy nulla százalékos kulcs is, hogy a kkv-kat támogatni tudják saját tevékenységük hirdetése kapcsán. A bankadó csökkentésért cserébe egy olyan klauzula is benne lesz a 2016-os büdzsében, amely az adóteher csökkentésért cserébe hitelezés növelést vár el.

A Quaestor-ügyrőlOrbán a műsorban jelezte, hogy Rogán Antal Fidesz frakcióvezető ma nyújtja be a Quaestor-károsultak csaknem teljes kártalanítását lehetővé tevő javaslatát, hiszen a 6 milliós Beva-kártalanítási határ 22 ezer embernek segítene, de Rogán javaslata 100 ezer euróig terjedő kártalanítást tenne lehetővé. Ez ugyanis további bő 9 ezer embernek segítene...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés