Előfizetői tartalom

Orbán holnap találkozik von der Leyennel

Portfolio
Orbán Viktor miniszterelnök holnap találkozik Ursula von der Leyen európai bizottsági elnökkel, hogy első ízben négyszemközt tárgyaljanak - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Az Index tudósítása szerint Orbán és von der Leyen találkozóján a miniszterelnök nem fogalmaz meg elvárásokat azzal kapcsolatban, hogy az egyes bizottsági tisztségekre ki, mely ország biztosjelöltje kerül, mert tiszteletben tartják a megválasztott bizottsági elnök jogát erre.

Hogy pontosan miről tárgyalnak majd a vezetők, azt nem tudni, Gulyás ezzel kapcsolatban nem tudott felvilágosítást adni. A miniszter elmondta, hogy 50% esélyt lát arra, hogy a Fidesz az Európai Parlamentben az Európai Néppárt tagja marad. Gulyás várhatóan szeptembertől nem lesz a Fidesz alelnöke, mert az összeférhetetlen a miniszteri posztjával, így a tisztújító kongresszuson...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés