Előfizetői tartalom

Orbán: ostoba dolog, amit az EU csinál

MTI
Ostoba dolog Magyarországot pellengérre állítani, amikor az Európai Unió első vagy második legnagyobb növekedését adja, itt csökken a legjobban a munkanélküliség, betartják az összes európai pénzügyi szabályt, csökken az államadósság - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Daimler német autókonszern közgyűlésén csütörtökön. A kormányfő szerint egy olyan megbízható, biztonságos és gyors Európára lenne szükség, mint egy Mercedes. Elmondta azt is, hogy nem elégedett az első negyedéves 4,1 százalékos növekedésünkkel, ennél gyorsabb bővülésre lesz szükségünk.

Orbán szerint a 2008-2009-es pénzügyi válság nem konjunkturális válság volt, hanem versenyképességi, szerkezeti válság, így a választ is ebben a dimenzióban kell megfogalmazni - mondta. A kormányfő úgy látja, az európai versenyképességhez megvan a sikeres Németország, a sikeres Közép-Európa, míg hiányzik egy megreformált Franciaország és egy erős politikai vezetéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés