Előfizetői tartalom

Orbán elmondta, miért kell az IMF-megállapodás (3.)

Portfolio
Az idő szűkös, de a munkát el fogjuk végezni - kezdte napirend előtti felszólalását a Parlamentben Orbán Viktor. A miniszterelnök az őszi ülésszak első napján arról beszélt, hogy milyen feladatok várnak a képviselőkre a következő hónapokban. Hangsúlyozta, hogy Magyarország meg akar állapodni az IMF-fel, mert arra az EU válsága miatt szükség van, de jó megállapodást kell kötni. Nincs szükség egy MSZP-típusú, megszorításokhoz vezető IMF-megállapodásra - igyekezett megkülönböztetni a várható megállapodást a 2008-as megállapodástól. Konkrétumokról szólva megemlítette, hogy javasolja egy pénzügyi ombudsman létrehozását, valamint a kormány tervei szerint 2014. január elsejétől folytatja a családi adórendszer kiépítését, kidolgozzák a KDNP javaslatait.

Őszi feladatok A miniszterelnök felszólalásának elején azokat a törvényjavaslatokat részletezte, amelyeket még az őszi ülésszakban tervez elfogadni a Parlament. "Arról szeretnék beszélni, milyen feladatok állnak előttünk. Az idő szűkös, de a munkát el fgjuk végezni. Ősszel megalkotjuk a választási eljárásról szóló törvényt, egyszerűbb rendszert alkotunk. Olyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés