FONTOS Új benzinárstop az asztalon, a kormány jövő héten tárgyal róla
 
Előfizetői tartalom

Orbán reagált az S&P reggeli döntésére

MTI
|
Portfolio
Magyarország GDP-arányos adósságrátája három év alatt több mint 4 százalékponttal csökkent - közölte Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Ez év második negyedévében 81,1 százalék az ország GDP-arányos adósságrátája - mondta az államtitkár. Orbán Gábor szavaira reagáló cikkünket itt olvashatja el: 2013.10.25 14:31 Na most akkor csökkent-e az államadósság?

Orbán Gábor az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat adataira hivatkozva hangsúlyozta: míg az EU egészében emelkedett az adósság mértéke az idei elsőről a második negyedévre, addig Magyarország államadósságának GDP-arányos szintje csökkent. Magyarországon kívül öt tagállamnak (Csehország, Németország, Litvánia, Lettország és Luxemburg) csökkent az államadóssága.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés