Előfizetői tartalom

Oroszország magával ránt a mélybe egy halom országot!

András Bence, Tbiliszi
Mély, fájdalmas és elhúzódó recesszió vár Oroszországra, amely magával rántja még az egész kelet-európai és kaukázusi térséget is. Ezért a hozzá gazdaságilag szorosabban kapcsolódó régió idén átlagosan 3,3 százalékos recessziót produkál majd - véli az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD). Eközben az eurózónához szorosan kötődő országok kifejezetten jól járnak. A bank így a magyar növekedési kilátásokon is javított, noha az szerintük továbbra is elmarad majd a közép-európai átlagtól.

Nagyon vegyes a képÓriási különbségek látszanak Európa keleti felén: míg az eurózónához szorosan kötődő országok éppen fellendülőben vannak, addig távolabbra keleten már lesújtó kép tárul elénk az orosz recesszió miatt - ez derül ki egy friss jelentésből, amit az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank publikált ma, miközben éppen az éves közgyűlését tartja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés