Örülni fognak az áprilisi számlának a távhősök

2018. március 13. 17:20    
nyomtatás
 
Megjelent a Magyra Közlönyben az a kormányrendelet, amely a gázszámlák havi egyszeri, 12 ezer forintnyi jóváírásáról rendelkezik.


A rendelet főbb pontjai:
  • Az egyszeri, 12 ezer forintnyi juttatást a szolgáltató az áprilisi számlákon írja jóvá.
  • Fontos, hogy ha a számla összege alacsonyabb, mint a juttatás összege, akkor a korábban jóvá nem írt juttatást a szolgáltató a következő számlán fogja jóváírni úgy, hogy legkésőbb június végéig a teljes 12 ezer forintot jóvá kell írni.
  • Azoknál a lakóépületeknél, ahol a távhőszolgáltatás díját egyben, díjszétosztás nélkül fizetik be, a juttatást lakásonként egyenlő mértékben érvényesítik (amennyiben az lakás céljára szolgáló épületrésznek minősül).
  • A juttatás ellenértékét az energiapolitikáért felelős miniszter április 15-éig fizeti meg a szolgáltatóknak.
  • Az egyszeri juttatásról, annak jóváírásáról majd a távhőszolgáltató értesíti az érintett családokat.


A rezsicsökkentésről először Orbán Viktor beszélt múlt héten, a miniszterelnök akkor azt mondta, hogy a 12 ezer forintos egyszeri jóváírásra a rendkívüli téli hideg miatt van szükség, erről bővebben itt írtunk:

2018.03.07 14:20 Orbán bejelentette: minden családnak 12 ezer forintot ad a kormány

Kósa Lajos egy ma tartott sajtótájékoztatón még elmondta, hogy a szolgáltatóknak április 15-ig a központi költségvetésből a célra 7,8 milliárd forintot utalnak át. Kitért arra is, hogy a téli rezsicsökkentés a távhő esetében 650 ezer fogyasztót érint.

Címlapkép: MTI/Komka Péter

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium