Előfizetői tartalom

Összejött Junckernek a puccs, megúszta egy pofonnal

Portfolio
Kapott ma egy kellemetlen pofont Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, de végülis az Európai Parlament rábólintott a puccsszerűnek kimondott személyi kinevezésére - lényegében ez az eredménye az Európai Parlament mai plenáris ülésén történt fontos szavazásnak. Junckernek nem kell újrakezdenie a Bizottság főtitkári posztjára való jelölési folyamatot, és mivel az embere a helyén maradhat, így Junckernek sem kell lemondania, de a Bizottságnak kicsit újra kell gondolnia a kinevezési politikáját. Az ügy előzményei:

Kapcsolódó cikkünk2018.04.17Holnap lemondhat Juncker, vagy az embere - Rendkívül fontos szavazás jönNagy többséggel megszavazta azt a határozatot ma az Európai Parlament plenáris ülése, amely kimondta, hogy Martin Selmayr bizottsági főtitkári posztra való februári kinevezésepuccserű cselekedetnek tekinthető, amely valószínűleg elérte és túlhaladta a jog határait.Az EP-képviselők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés