Óvatosságot ígér az új Fed-elnök

2018. február 13. 16:37    
nyomtatás
 
Az amerikai jegybank továbbra is óvatos lesz majd minden pénzügyi stabilitási kockázattal kapcsolatban - olvasható Jerome Powell beszédében, melyet kedden mond majd el az eskütétele alkalmából. Az előzetesen kiadott beszédben az új jegybankelnök azt is hangsúlyozza, hogy folytatják majd a kamat normalizálását és a mérleg leépítését, rövid távú politikai tényezők pedig nem befolyásolják majd a Fedet.


Az eskütétele alkalmával kiadott beszédben Powell kiemeli, hogy az amerikai pénzügyi rendszer összehasonlíthatatlanul erősebb lett a válság óta, többek között azt hansúlyozza, hogy biztonságosabb, jobban tőkésített a rendszer, jobban kezeli a kockázatokat, illetve más fontos javulást is fel tudott mutatni.

Miközben az előttünk álló kihívások folyamatosan fejlődnek, a Fed politikájának is ugyanezt kell tennie

- véli Powell, aki szerint a világgazdaság az utóbbi tíz év legerősebb kilábalását produkálja jelenleg.

Most fokozatosan normalizáljuk a kamatokat és a mérlegünket addig, amíg a kilábalás nem erősödik meg és nem érjük el a céljainkat - mondja Powell. Az új jegybankelnök szerint rövidtávú politikai tényezők nem befolyásolják majd a Fedet, ami azért érdekes, mert a piaci szakemberek egy része szerint ha a gazdaság behúzza a féket, akkor Donald Trump nyomást helyezhet a jegybankra.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium