Előfizetői tartalom

Parragh: a béremelés hazacsábíthat magyarokat, de sokan tönkre fognak menni

Portfolio
Ma már keresletivé vált a munkaerőpiac, vagyis egyre nagyobb a munkaerőhiány - mondta el Parragh László. Az MKIK elnöke szerint vége annak a korszaknak, hogy az alacsony bérek a magyar gazdaság érdekeit szolgálják, és az elmúlt években látott erős bérnövekedési folyamat a következő időszakban is fennmaradhat. Ez segítheti a külföldön dolgozó magyarok hazaáramlását, de sok kis cég nem fogja bírni a béremelési ütemet.

Megváltozott a munkaerőpiac, és ma már keresletvezéreltté vált, vagyis nem a munkavállaló keres állást, hanem a munkaadó keres munkavállalót. A rendszerváltás után nem volt elegendő munka, hol kisebb, hol nagyobb volt a munkanélküliség, de ma már nem ez a helyzet - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés