Pártja buktatja meg a dél-afrikai elnököt

MTI, Portfolio
2018. február 13. 06:58    
nyomtatás
 
Lemondásra szólította fel a dél-afrikai elnököt a pártja, Jacob Zuma azonban sajtóértesülések szerint nem fogadta el az ultimátumot, mire az Afrikai Nemzeti Kongresszus (ANC) vezetősége kedden úgy döntött, visszahívja őt tisztéből.


A kormányzó Afrikai Nemzeti Kongresszus végrehajtó bizottságának maratoni hosszú, nyolcórás ülésén 48 órát adtak a korrupciós botrányok sorozatába keveredett politikusnak, hogy lemondjon. Miután azonban erre a hírek szerint nem mutatkozott hajlandónak, további tanácskozás után a párt vezetése a visszahívás mellett döntött - jelentette az ANC egyik vezető személyiségére hivatkozva a Reuters hírügynökség és a helyi sajtó, hozzátéve: kérdéses, hogy az elnök eleget tesz-e a párt akaratának.

A 75 éves Zuma 2009-től elnök, második mandátuma 2019-ben járna le. Az államfő akkor távozik idő előtt tisztségéből, ha önként lemond, ha a parlament bizalmatlansági indítvánnyal eltávolítja, ha menesztik, de az ANC is visszahívhatja tisztéből.

A Dél-afrikai Köztársaság sajtója már január vége felé arról adott hírt, hogy az ANC lemondásra kényszerítené Zumát, akit a párt élén decemberben Cyril Ramaphosa alelnök váltott. Az ANC akkor nem vallott színt, közleményében csak annyit írt, hogy "határozottan és eltökélten igyekszik helyreállítani a bizalmat a nép és a mozgalom között".

Pártja buktatja meg a dél-afrikai elnököt


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium