Előfizetői tartalom

Példátlan mértékben szakadtak Magyarországon a távközlési árak

MTI
|
Portfolio
Míg az EU28 átlagában gyakorlatilag stagnáltak, addig Magyarországon 11,2%-kal zuhantak az idei második negyedévben éves alapon a távközlési árak, ami példátlan mértékű áresés a felmérések bő 10 éves idősora alapján és ez jócskán visszafogta a szolgáltatások kibocsátási árainak növekedését - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal friss összesítéséből.

A szolgáltatások kibocsátási (termelői) árának lassú, 0,6%-os éves alapú emelkedésében megkülönböztetett szerepet játszott a távközlési díjak 11,2 százalékos csökkenése (miközben az EU28 átlagában 0,1%-os emelkedés volt ez alatt). Az árak ilyen nagyságrendű magyarországi visszaesésére az adatgyűjtés kezdete, 2007 első negyedéve óta nem volt példa.A távközlési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés