Előfizetői tartalom

Pénteken hatályba lép a világ legnagyobb kereskedelmi megállapodása

Portfolio
Holnap, február 1-jén hatályba lép az EU és Japán közötti gazdasági partnerségi megállapodás. Ezzel a világ legnagyobb nyitott kereskedelmi övezete jön létre, mely 635 millió embert foglal magában, és a világ teljes GDP-jének csaknem egyharmadát termeli meg. Az új szabadkereskedelmi övezet létrejöttének az európai és japán vállalkozások és fogyasztók egyaránt hasznát fogják látni - mutat rá összefoglalójában az Európai Bizottság.

A Japánba exportáló uniós cégek eddig 1 milliárd euró összegben fizettek vámokat éves szinten. A holnap hatályba lépő gazdasági partnerségi megállapodás ezeknek a vámoknak a túlnyomó többségét el fogja törölni. A megállapodás teljes körű végrehajtásakor az EU-ból Japánba exportált termékek 97%-a esetében megszűnnek a vámok. A megállapodás több, régóta fennálló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés