Előfizetői tartalom

Pozitív az euróövezet növekedésével kapcsolatban az EKB

MTI
Az Európai Központi Bank (EKB) jelentősen javította az euróövezetre vonatkozó gazdasági növekedési előrejelzését, de továbbra sem számít arra, hogy középtávon el tudja érni inflációs célszámát, így nyitva tart minden döntési lehetőséget a gazdaság élénkítését célzó intézkedéseiről - derült ki Mario Draghi, az EKB elnöke által elmondottakból.

Az EKB kormányzótanácsának kamatdöntő ülése után Frankfurtban csütörtök délután tartott sajtótájékoztatóján Draghi elmondta, hogy az euróövezet gazdasága idén 2,4 százalékkal, jövőre pedig 2,3 százalékkal növekedhet. A 2019-es évre 1,9 százalékos, a 2020-asra pedig 1,7 százalékos gazdasági növekedést várnak. A szeptemberi prognózishoz képest az idei növekedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés