Előfizetői tartalom

Ragaszkodik a CEU-hoz a néppárti vezér, a magyar kormány is üzent a nagy döntés előtt

Portfolio
Láthatóan felpörgött az üzengetés Magyarország és az EU vezető politikusai között az elmúlt napokban részben a 2020 utáni EU-pénzek felhasználásról, részben a magyarországi jogállamisági kifogások miatt. Most például az Európai Bizottság elnöki tisztségéért bejelentkező Manfred Weber néppárti frakcióvezető mondott keményeket Magyarország kapcsán, például a CEU budapesti megmaradását követelte és kizárta, hogy engedményeket kapjon a pártcsalád tagjaként a Fidesz. Jelzése szerint jövő kedd este dönt a Néppárt frakciója arról, hogy hogyan szavazzanak a jövő szerdai EP plenáris ülésen a Magyarországról szóló Sargenti-jelentésről és nem véletlen, hogy éppen ez elé időzítve tegnap este Takács Szabolcs, EU-ügyi államtitkár megnyugtatónak szánt üzeneteket mondott a Reuters-interjúban.

Az MTI összefoglalója szerint Weber tegnap az ORF osztrák közszolgálati televízió ZiB2 című hírháttér műsorában többek között azt mondta, hogy ki fognak állni az európai uniós alapjogokért, és ebben a tekintetben "semmilyen engedményt" nem fognak tenni Orbán Viktor magyar kormányfő pártjának, a Fidesznek. Weber hangsúlyozta: "Az EPP-vel mi Európa legnagyobb pártja vagyunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés