Előfizetői tartalom

Recessziót jelez a réz árfolyamának összeomlása?

Portfolio
A recessziós és növekedési félelmek erősödésével hanyatlásnak indultak a részvény- és árupiacok, és óriási visszaesést mutatott a réz is. A réz árfolyamának mélyrepülése azért lehet kiemelten érdekes, mert sok elemző szerint a réz kiválóan képes előrejelezni a világgazdaság alakulását, így a színesfém árcsökkenése egyben újabb bizonyítékul is szolgálhat a gazdasági lassulásra. Kérdés, hogy az előrejelző képessége miatt "Dr. Réznek" is becézett nyersanyagnak miért tulajdonítanak ilyen képességet, és valóban képes-e a gazdasági folyamatokat prognosztizálni.

A réz a múlt héten hatalmas árcsökkenést mutatott, amely nem volt egyedi, hiszen az árupiacokra általában is jellemző volt a visszaesés, a réz azonban az egyik legnagyobb zuhanást mutatta a nyersanyagok között, amit főként a világgazdaság lassulása miatti félelmek indukáltak. A réz árfolyama jelenleg azt mutatja, hogy a világgazdaság rohamosan lassul, és az újabb recesszió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés