Előfizetői tartalom

Rég láttunk ilyen meglepetést

Portfolio
-1 %-os volt az egy évre visszatekintő árváltozás februárban. A januári inflációs adat -1,4%-os volt, az elemzők ezúttal a defláció enyhülésére, -1,1%-os adatra számítottak előzetesen. Ehhez képest egy hajszállal még magasabb lett a mutató, ami ugyan nem jelentős eltérés a várakozásokhoz képest, de ezúttal legalább nem lefelé történt meglepetés, ahogy az elmúlt hónapokban megszokhattuk. Ez az inflációs cél alullövésének kockázata szempontjából jó hírnek mondható.

Az árnyomás szinte minden nagyobb termékcsoportnál enyhült a tél végén, ami azt jelenti, hogy februárban az egyhavi áremelések mértéke meghaladta az egy évvel ezelőtti regisztráltat. Pontosabban: az élelmiszerek, az italok, dohányáráruk, tartós fogyasztási cikkek, üzemanyagok, illetve szolgáltatások körében a KSH havi alapon kisebb-nagyobb áremelkedést jelzett, és így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés