Előfizetői tartalom

Rekordkevés segélykérő van az USA-ban

Portfolio
Az utóbbi időkben folyamatos csökkenést láthattunk az USA-ban a friss segélykérők számában. Az előző heti 324 ezres érték már akkor is 5 éves mélypontnak számított, de a ma publikált 323 ezres szint még kedvezőbbnek számít. Ezzel a relevánsabbnak tartott 4 hetes mozgóátlag még meredekebben lefelé mutató trendet jelez. A piaci konszenzus 333 ezer volt.

Múlt héten, május 2-án a segélykérelmek száma 324 ezres értékre zuhant, ami már akkor is 5 éves mélypontnak számított. Az új adatok viszont ennél is kedvezőbben alakultak. Fontos figyelnünk azonban a szezonális hatásokra, ugyanis azok jelentősen torzíthatják a képet. Például a húsvét utáni hetekben jellemzően nagy elmozdulások figyelhetők meg az adatsorban.A rekordalacsony...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés