Előfizetői tartalom

Rekordot döntenek Orbánék

Portfolio
2015 harmadik negyedévében GDP-arányosan 0,5%-os többletet mutatott a kormányzati szektor egyenlege - derül ki a KSH kedden közzétett adataiból. Ez a valaha volt legjobb negyedéves adat, igaz, a második negyedéves egyenleget is 0,5%-os többletre módosította most a KSH. Az elmúlt 4 negyedéves átlagos deficit 0,8% volt, vagyis ha az utolsó negyedévben nem történt semmilyen drámai folyamat, akkor látványosan jobb lehet a 2015-ös egyenleg a tervezett 2,4%-os hiánynál.

A harmadik negyedévben is rekordA KSH adatai szerint a harmadik negyedévben a kormányzati szektor többlete 38,1 milliárd forint volt.Ez a GDP arányában 0,5%-os többletet jelent, amire a rendelkezésre álló adataink szerint (1999-ig visszamenőleg) soha nem volt példa. Igaz a KSH a második negyedéves -0,3%-os hiányt szintén 0,5%-os többletre javította.A bevételek 5,2%-kal nőttek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés