Előfizetői tartalom

Rémálom válhat valósággá, ha a britek megállapodás nélkül zuhannak ki az EU-ból

Portfolio
A brit autóipari szövetség vezetője szerint súlyos károkat okozna az Egyesült Királyság és az EU autóipara számára a megállapodás nélküli Brexit, ezért ez a kimenetel egyszerűen nem lehet opció. Az ágazat mintegy 850 ezer embernek ad munkát az Egyesült Királyságban, összességében pedig egy több mint 100 milliárd dolláros iparágról van szó, ami szorosan integrálódott az EU-s és globális ellátási láncokba, épp ezért kulcsfontosságú kérdés, mi lesz a kétoldali gazdasági kapcsolatok sorsa.

Múlt hét csütörtökön jelentette be Michel Barnier, az Európai Unió vezető tárgyalója, hogy elfogadhatatlannak tartja Theresa May miniszterelnök és a brit fél korábbi javaslatát, miszerint az Egyesült Királyság papíron kilépne ugyan a vámunióból, de a valóságban a közös uniós szabálykönyv alapján történő vámolás és egyéb megoldások alkalmazásával lényegében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés