Előfizetői tartalom

Rengeteg ételt dobnak ki a németek - Lépett a kormány

MTI
Az élelmiszerhulladék 50 százalékos csökkentését célzó stratégiát fogadott el szerdai ülésén a német kormány, az évente 11 millió tonnás mennyiséget 2030-ig kellene megfelezni. Az élelmiszerpazarlás elleni nemzeti stratégia szerint a politika, a gazdaság, a tudomány és a civil társadalom összefogásával lehet csökkenteni a hulladék mennyiségét.

A politikának elsősorban a szabályok alakításában és a törekvések összefogásában van feladata. Ezt szolgálja az úgynevezett nemzeti párbeszéd fórum, amelyen a szövetségi hatóságoktól és a tartományi kormányoktól kezdve a termelőkön, feldolgozókon és kereskedőkön át a fogyasztókig valamennyi szereplő részt vesz. Az egyik fő téma a folyamatok optimalizálása, eljárások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés